ZOOV breidt uit met ZOOV Werk en ZOOV School

ZOOV is vorige week gestart met het vervoer van SW-medewerkers naar hun werk. Vanaf het nieuwe schooljaar verzorgt ZOOV ook leerlingenvervoer. Daarmee breidt het nieuwe, Achterhoekse vervoersysteem de dienstverlening uit.

Foto van busje
ZOOV is  gestart met het vervoer van medewerkers van Hameland en Laborijn in Aalten, onder de nieuwe naam ZOOV Werk. (Foto: Carlo Stevering)

ZOOV is een initiatief van de Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Sinds 1 januari 2017 verzorgt ZOOV voor deze gemeenten het voormalige Regiotaxi-vervoer. Deze zomer komen daar twee vervoersoorten bij: dat van werknemers met een Wsw-indicatie en het leerlingenvervoer. Dit gebeurt onder de nieuwe namen ZOOV Werk en ZOOV School.

Informatie voor ouders

Ouders van leerlingen die met ZOOV School straks naar school gaan, krijgen vlak voor het nieuwe schooljaar alle noodzakelijke informatie. Eerder is helaas niet mogelijk, omdat nog niet alle leerlingen zijn aangemeld. Hierdoor kan ZOOV School de nieuwe schoolroutes nog niet samenstellen. Algemene informatie over het vervoer met ZOOV School is al wel te vinden op www.zoov.nl.

Veel blijft hetzelfde

Overigens zal het leerlingenvervoer nauwelijks veranderen. ZOOV School haalt de leerlingen op de gebruikelijke plekken op en brengt hen op de vertrouwde manier naar school en weer thuis. Ziek- en betermeldingen kunnen voortaan ook via de website worden doorgegeven. De grootste verandering betreft de kinderzitjes en zitverhogers; deze moeten voortaan mee in school worden genomen. ZOOV School heeft de scholen hiervan al op de hoogte gebracht. Ook de scholen ontvangen medio augustus het informatiepakket dat de ouders dan thuisgestuurd krijgen.

Bereikbare Achterhoek

Voorlopig houdt ZOOV het bij deze uitbreidingen, al bestaat de kans dat in de toekomst het vervoer nog verder wordt uitgebreid. ZOOV heeft de ambitie om de hele Achterhoek voor iedere reiziger bereikbaar te maken. Kijk voor meer informatie op www.zoov.nl.