• Start Taalcafé Borculo

25 augustus 2017

De vakantie is voorbij en daarom gaat het Taalcafé Borculo weer starten. Er is met ingang van september elke week een taalcafé op dinsdag- en donderdagmorgen en nu ook op donderdagavond. Het taalcafé is te vinden in ‘t Hof aan de Hoflaan 5.

• Geslaagde avond over Eritrea

19 mei 2017

Maandagavond 15 mei was er in het gemeentehuis een informatieavond over Eritrea. Er was een flinke opkomst. Zo'n 65 bezoekers, waaronder een tiental Eritrese Berkellanders. Na een welkom door burgemeester Joost van Oostrum waren er presentaties over Eritrea en de ervaringen met Eritreeërs in Berkelland. De Eritrees/Eibergse tolk Musie Sium werd hiervoor geïnterviewd door Arjan van Faassen van de gemeente Berkelland.

• Gezocht: naaimachines en naaispullen

03 februari 2017

Werkgroep Integratie Neede wil in februari starten met het aanbieden van een naaicursus voor statushouders. Deze cursus vindt plaats in het gebouw van de werkgroep integratie Neede. Voor deze cursus zijn zij op zoek naar naaimachines en materialen zoals stoffen en garen.

• Taalmaatjes in Borculo

10 februari 2017

In Borculo is er elke dinsdag- en donderdagochtend een Taalcafé voor statushouders. Het Taalcafé zoekt taalmaatjes, die twee keer (of één keer) anderhalf uur per week willen helpen om statushouders te helpen het Nederlands nog beter onder de knie te krijgen.

• Sluiting Leo Campus

13 januari 2017

Begin januari zijn de laatste meiden vertrokken uit de Leo Campus in Borculo. De jongens waren al eerder verhuisd. ISK De Steege in Eibergen heeft hierdoor ook de deuren moeten sluiten.

• Workshop statushouders

23 december 2016

Op 19 en 20 december 2016 hebben vier groepen vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) een workshop gevolgd, over de participatieverklaring die zij gaan ondertekenen. Burgemeester Joost van Oostrum wenste de nieuwkomers veel succes.

• Subsidie Werkgroep Integratie Neede

23 december 2016

Het college heeft besloten om de werkgroep Integratie Neede (WIN) een subsidie te verlenen op grond van de regeling burgerinitiatieven. De werkgroep doet veel goed werk ter ondersteuning van de statushouders.

• Start werkgroep Integratie Neede

09 december 2016

Maatjes voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) in Neede hebben zich verenigd in de Werkgroep Integratie Neede (WIN). Samen helpen zij statushouders bij een goede start in Neede.

• Beeldverslag De succesvolle opvang van jonge vluchtelingen in LEO Campus Borculo

07 oktober 2016, pdf, 5MB
  • Alonge bestuursovereenkomst Leo Campus Borculo

26 juli 2016, pdf, 328kB
  • Leo Campus wordt POA

28 april 2016

Leo Campus Borculo gaat verder als Proces Opvanglocatie voor AMV-jongeren

• ProWonen koopt bestaande woningen voor verhuur aan statushouders

16 maart 2016

Voorlopig geen tijdelijke woningen voor vluchtelingen in Berkelland

• Werkbezoek raad aan Leo Campus

04 maart 2016

Een delegatie van de gemeenteraad heeft woensdagavond 3 maart 2016 een werkbezoek gebracht aan de Leo Campus in Borculo.

• Locaties gekozen voor tijdelijke woningen statushouders

04 maart 2016

Burgemeester en wethouders van Berkelland hebben een keuze gemaakt op welke locatie in Ruurlo, Eibergen, Borculo, Beltrum en Neede drie tijdelijke woningen voor vergunninghouders (statushouders) worden gebouwd.

• Evaluatie ISK De Steege

19 februari 2016

Op maandag 29 februari 2016 om 19.30 uur is er een evaluatiebijeenkomst over de school voor Internationale Schakel Klasonderwijs, ISK De Steege. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de school zelf, Ketterinksteeg 2a in Eibergen. De bijeenkomst is bedoeld voor omwonenden en betrokkenen.

• Locaties voor tijdelijke woningen statushouders

26 januari 2016

Berkelland kiest 9 locaties in Ruurlo, Eibergen, Borculo, Beltrum en Neede voor 2 à 3 tijdelijke woningen

• Spreiding woningen voor statushouders

18 januari 2016

Berkelland wil tijdelijke woningen plaatsen voor de huisvestiging van vluchtelingen met een verblijfsvergunning (de zogenoemde statushouders).