Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vuur stoken

Wilt u snoeihout verbranden?

Een melding is dan voldoende. Er mag alleen snoeihout verbrand worden dat afkomstig is van onderhoud aan singels, houtwallen en dergelijke. Het verbranden van hooi of stro, tuinafval, coniferen of huishoudelijk- en bedrijfsafval is dus niet toegestaan.

De periode waarbinnen u mag stoken is wel beperkt. U kunt alleen snoeihout verbranden van 1 oktober tot 15 maart. Op 15 maart begint voor de meeste vogels  het vogelbroedseizoen en is stoken niet meer mogelijk. Wij maken een uitzondering voor paasvuren en ziek hout.

Voor meer informatie over het verbranden snoeihout kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Paasvuur

Wilt u meer weten over het melden van een paasvuur? Kijk dan op deze pagina.

Voorwaarden

Wij hebben een aantal algemene regels opgesteld. Als u aan deze regels voldoet is het mogelijk om te stoken zonder schriftelijke ontheffing.

De allerbelangrijkste voorwaarden staan hieronder:

  • stoken mag alleen van 1 oktober tot 15 maart;
  • stoken mag NIET op zon- en feestdagen;
  • u kunt een stookmelding doen tot uiterlijk 24 uur van tevoren;
  • paasvuren moeten uiterlijk 2 weken van tevoren worden gemeld. Komt u later? Dan kan het hout alleen nog afgevoerd worden of naar een (op tijd gemeld) paasvuur in de buurt worden gebracht!!!
  • Is de houtstapel kleiner dan 26 m3? Dan is de afstand tot brandbare objecten 50 meter. Brandbare objecten zijn bijvoorbeeld bos, schuurtjes en dergelijke.
  • Is de houtstapel groter dan 25 m3? Dan moet de houtstapel op 100 meter van brandbare objecten af liggen.
  • Minimaal één uur van tevoren kijkt u op de site www.natuurbrandrisico.nl of u kunt stoken. Bij de fase "extra alert" bestaat er meer risico op een natuurbrand. Dan moet u extra opletten bij het stoken. Nog beter is om het stoken uit te stellen.

Heeft u geen internet? Dan kunt u ons bellen. Dan kijken wij voor u op de website.

 

Voorwaarden