Nieuws RSS icoon

Alle nieuwsberichten van de gemeente Berkelland vindt u hier.

• Gemeente steunt actie voor statiegeld blikjes en plastic flesjes

20 januari 2021

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes voorkomt een hoop zwerfvuil. De gemeente Berkelland heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie om zo samen met meer dan 260 andere gemeenten en organisaties bij de landelijke politiek te pleiten voor de invoering hiervan. Ook Berkelland zegt Statiegeld op blikjes: Yes we can

• Mensen maken Berkelland

15 januari 2021

In de gemeente Berkelland zetten jaarlijks al duizenden mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar ongeveer de helft van alle mensen boven de 15 doet dit nog niet.

• Mantelzorger, Petra Koldeweij

15 januari 2021

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit de directe sociale omgeving. Onder mantelzorg vallen allerlei soorten van hulp en zorg: huishoudelijke hulp, praktische steun, verzorging, verpleging, begeleiding, toezicht en emotionele steun. Wij gingen op pad en vroegen Petra Koldeweij wat mantelzorg voor haar inhoudt.

• Gemeenteraad vergadert 18 januari 2021 om 19.30 uur

14 januari 2021

Op 18 januari a.s. om 19.30 uur vindt er een extra raadsvergadering plaats in verband met de voordracht voor de benoeming van mevrouw G.P.L. ter Denge tot wethouder. Zij is de beoogde opvolger van wethouder mevrouw M. van Haaren.

Op basis van de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming etc. vindt de voordracht plaats in de vergadering van 18 januari. De geheime stemming over de benoeming gaat daarna per brief. In de vergadering van 19 januari a.s. worden de schriftelijk uitgebrachte stemmen geteld en wordt het voorstel tot benoeming verder behandeld door de raad.

In verband met het coronavirus vindt de vergadering plaats via de digitale weg.

• Berkelland in cijfers

08 januari 2021

Nu 2021 begonnen is, zijn er over 2020 diverse cijfers en feiten bekend. Een aantal willen we graag met u delen. Het zijn wel voorlopige cijfers, omdat het CBS de definitieve cijfers nog vast moet stellen.

• 12 woningen op locatie Hartgerink in Eibergen

05 januari 2021
  • Afscheid Marijke van Haaren

22 december 2020
  • Informatie in Berkellandwijzer

21 december 2020
  • Kerstbomeninzameling door kinderen gaat niet door

• Bomen kappen

• Nieuw budget starterslening

15 januari 2021

De gemeenteraad van Berkelland heeft besloten om 1 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de starterslening. Daarnaast vervalt de leeftijdsvoorwaarde. Alle koopstarters krijgen hiermee een steuntje in de rug bij het kopen van de eerste woning.

• Op weg naar de Omgevingsvisie!

18 januari 2021

De gemeente Berkelland is bezig met het maken van een Omgevingsvisie. De visie geeft antwoord op de vraag hoe Berkelland er over 10 tot 20 jaar uitziet. Hans Pelle, voorzitter raadswerkgroep: “We moeten antwoord geven op de vraag in wat voor Berkelland we met elkaar willen wonen en werken? Dat doen we als gemeente niet alleen, dat willen we graag doen met onze inwoners.”

• Inwoners adviseren Teun

15 januari 2021

Net voor de kerstvakantie vroegen wij u om advies aan Teun, verhuisd naar Berkelland en zoekende hoe hij nieuwe vrienden kan maken. Wat zou u in zijn situatie doen? We kregen online en via de mail verschillende adviezen en tips die we graag met u delen.

• Gemeenteraad vergadert 19 januari om 19.30 uur digitaal

08 januari 2021

De gemeenteraad van Berkelland vergadert op 19 januari 2021 om 19.30 uur.
    Als de vergadering vanwege het tijdstip wordt geschorst zal de vergadering op 20 januari worden hervat.
    Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus vindt de vergadering plaats via de digitale weg.

• Hulp bij financiële problemen

31 december 2020

Inwoners van Berkelland met financiële problemen kunnen bij Voormekaar terecht. Zo willen we voorkomen dat schulden groter worden. Daarnaast nemen we ook zelf contact op met inwoners in het kader van het project Vroeg er op af.

• Personeel zorghotels gezocht

31 december 2020