Nieuws RSS icoon

Alle nieuwsberichten van de gemeente Berkelland vindt u hier.

• Tip van de week

08 augustus 2019

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

• Inwonerpanel spreekt zich uit over identiteit en profiel van Berkelland

01 augustus 2019

Het inwonerpanel ‘Berkelland Spreekt’ heeft zich gebogen over de identiteit en het profiel van Berkelland. De resultaten van dit onderzoek zijn nu uitgewerkt. Het onderzoek is in het kader van het project 'promotie, marketing en branding van Berkelland’ gehouden. Het onderzoek wordt ook gebruikt om een data-analyse te maken met een inventarisatie van kansen en bedreigingen, sterktes en zwaktes voor de drie doelgroepen: bewoners, bedrijven, bezoekers. Op basis hiervan worden interviews en groepsgesprekken gehouden. Ook worden inwoners en ondernemers opgeroepen hun bijdrage te leveren aan ‘het Berkellandse verhaal’. Uiteindelijk moet dit een strategisch actieplan opleveren voor de profilering van Berkelland.

• Één verordening Sociaal Domein

29 juli 2019

Inwoner centraal in de lokale vertaling van de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet

De gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk willen binnen het Sociaal Domein graag maatwerk bieden aan hun inwoners. Daarom werken we de komende tijd aan één toegankelijke verordening. Dit biedt ruimte biedt om in te kunnen spelen op wat een inwoner écht verder helpt. In gezamenlijkheid wordt het proces opgepakt, de concrete invulling wordt per gemeente vertaald naar de eigen, lokale situatie. De verordening Sociaal Domein vervangt straks alle huidige lokale regels op het gebied van Wmo, Jeugd, Participatiewet en de Wet schuldhulpverlening.

• Vrijwilliger in het zonnetje, deze keer: Gerrit Hengeveld

25 juli 2019

Met de wind in de rug stapte wethouder Marijke van Haaren afgelopen zaterdag de houtzaag- en korenmolen Agneta in Ruurlo binnen. Gerrit Hengeveld, vrijwilliger van het eerste uur, werd verrast met bloemen en een heerlijke taart. Marijke van Haaren: “U bent een stuwende kracht voor het behoud van deze prachtige molen!”

• Laat uw caravan niet langer dan 3 dagen aan de openbare weg staan

25 juli 2019

In de vakantieperiode halen veel inwoners de caravan, camper of kampeerwagen weer ‘van stal’ om op vakantie te gaan. Die moet natuurlijk tijdig worden ingepakt, en na de vakantie moet er weer uitgepakt en schoongemaakt worden. Let erop dat u uw kampeermiddel niet langer dan 3 dagen aan de openbare weg laat staan.

• Berkelfestival 2019 – We vieren de Berkel!

25 juli 2019
  • Koop geen kaarten en kalenders aan de deur

• “Bouwen in Berkelland voor jong en oud!”: Wethouder Maikel van der Neut

24 juli 2019
  • Berkelfestival 2019 – We vieren de Berkel!

19 juli 2019
  • Verkeershinder viaduct Lintveldseweg