Binnenkort begint kap dode bomen

Als gevolg van de droge zomer van vorig jaar en daarop de droogte van dit jaar is een flink aantal bomen dood of zeer slecht. Het gaat in onze gemeente in totaal om zo’n 600 bomen. De gemeente begint binnenkort met het kappen van deze dode bomen. De bomen kunnen een gevaar opleveren voor de omgeving.

bomenkap

Bomen met een rode stip en een horizontale streep eronder worden binnenkort gekapt

Een deel van deze dode bomen is vergunningplichtig. Daarvoor volgen op korte termijn de aanvragen om vergunning. Deze aanvragen en uiteindelijk de vergunning publiceren we verderop in BerkelBericht onder het kopje ‘Omgevingsvergunning’.

Voor de bomen die niet vergunningplichtig zijn begint al snel het kappen ervan. Bomen zijn zichtbaar dood en laten al regelmatig dode takken vallen. De bomen zijn allemaal al gecontroleerd in het kader van de wet Natuurbescherming.

Op de dode bomen die gekapt worden ziet u een merkteken staan. Bomen met een rode stip en een horizontale streep eronder kunnen direct gekapt worden. Voor de dode bomen met alleen een rode stip wordt eerst vergunning aangevraagd. Deze worden op een later moment gekapt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Slütter, via 0545 - 250 250.