Sjors Sportief & Sjors Creatief in de gemeente Berkelland

Vanaf het voorjaar van 2020 biedt de gemeente Berkelland alle basisschoolleerlingen de kans om op laagdrempelige manier kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente. Het sport- & cultuurstimuleringsproject Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden.

sjors

Het doel is basisschoolleerlingen uit Berkelland hun talent te laten ontdekken voor sport of cultuur. Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen (laten) inschrijven.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjors Sportief & Sjors Creatief is al in ruim 100 gemeenten succesvol en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders. Kinderen uit het basisonderwijs mogen dit schooljaar 1 (of meerdere) activiteiten uitkiezen, waarvan zij enkele introductielessen kunnen volgen. Ze krijgen dan de kans om (meestal gratis) een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Meld uw activiteit ook aan!

We hebben nog sport- en cultuuraanbieders nodig. Heeft u een activiteit? Meld uw activiteit dan aan! Deze wordt dan opgenomen in het Sjorsboekje dat in februari 2020 wordt op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Meld uw activiteit aan op www.sportstimulering.nl.

Daarnaast kunnen sportaanbieders zich ook aanmelden voor het sportstimuleringsproject voor mensen met een beperking: Kies je Unieke Sport. Aanbieders die aanbod hebben voor mensen met een beperking kunnen zich opgeven via www.kiesjeuniekesport.nl.

Meer informatie

Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Neem dan contact op met de Sport Federatie Berkelland via info@sportfederatieberkelland.nl of 0545 - 476 727.

Sjors Sportief & Sjors Creatief wordt mede mogelijk gemaakt door Sport Federatie Berkelland, Muziek en Kunstwijs, BeweegWijs, Bibliotheek Oost-Achterhoek en gemeente Berkelland.