Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kinderen van 4 t/m 17 jaar van ouders met weinig geld kunnen toch meedoen aan sport, kunst en cultuur.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben. Bijvoorbeeld gezinnen die leven van een bijstandsuitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben tot 120% van het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking. Ouders of de sport- of cultuurvereniging kunnen zelf geen aanvraag dienen. Dat kan alleen via een lokaal aanspreekpunt. In Berkelland kunt u terecht bij 1 van de 3 tussenpersonen die aanspreekpunt zijn en u helpen bij de aanvraag.

Aanspreekpunten in Berkelland

Voor meer informatie over de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u contact opnemen met:

  • Gerrie Schäperclaus (Sportfederatie Berkelland): gerrie@sportfederatieberkelland.nl of 06 - 5154 5764
  • Rita Rikhof (Muziek en Kunstwijs): rita.rikhof@muziekenkunstwijs.nl of 06 - 1717 9376
  • Nicolle Clemens (Vrijwilliger): n.clemens@live.nl of 06 - 4192 1852.

Belangrijk dat ieder kind mee kan doen

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, ook omdat het belangrijk is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ze leren samenwerken en merken waar ze goed in zijn, hierdoor wordt hun zelfvertrouwen groter en hun concentratievermogen beter. Een kind dat lekker in zijn of haar vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Eén op de negen kinderen kan niet meedoen aan sport- en culture lessen, omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. Zij hebben geen verhalen over sportwedstrijden of optredens. Ze hebben geen stoere sportschoenen, tennisracket, dansschoenen of muziekinstrument. Daarom is er sinds dit jaar naast het Jeugdfonds Sport, nu ook het Jeugdfonds Cultuur van start gegaan. Hierdoor kunnen kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen ook lid worden van bijvoorbeeld dans, muziek of toneel.

sport