Afvaardiging van gemeenteraad bracht bezoek aan Voedselbank

Op 21 november brachten een afvaardiging van de gemeenteraad en wethouder Gerjan Teselink een bezoek aan de Voedselbank Oost Achterhoek in Lichtenvoorde. Vrijwilliger Theo Elzinga nam met een bevlogen presentatie het gezelschap mee in alles wat er speelt rondom de voedselbank. Daarna volgde een rondleiding door het gebouw in Lichtenvoorde. Vooral op vrijdag is het hier een drukte van belang om de pakketten samen te stellen.

voedselbank

De bestuursleden Chris Blaauboer, Harry Kok en Hans van der Boor gaven een rondleiding door het gebouw in Lichtenvoorde.

Er zijn - ook in de oost Achterhoek - veel gezinnen, die door welke omstandigheden dan ook, niet voldoende en gezond kunnen eten en in armoede leven. 1 keer in de week een pakket van de voedselbank is dan ook een welkome aanvulling. Om in aanmerking te komen voor een pakket gelden voorwaarden.

De voedselbank Oost Achterhoek werkt met 145 vrijwilligers. De voedselbank is helemaal afhankelijk van gemeentelijke bijdrages, giften van kerkelijke instanties, bedrijfsleven, particulieren, donaties en sponsoring. De voedselbank maakt kosten voor onder andere huisvesting, energiekosten voor de koel- en vriescellen en het vervoer.

Het voedsel - en ook drogisterij artikelen - ontvangt men van diverse grote concerns via regionale distributiecentra. Dit wordt aangevuld met gratis voedsel uit de eigen regio, zowel van diverse supermarkten als ook van particulieren.

In Berkelland krijgen op dit moment zo’n 72 gezinnen wekelijks via de distributiepunten een voedselpakket.

Ontvangt een gezin een voedselpakket, dan is er voor hun schoolgaande kinderen ook het project ‘Jarige Job’. Kinderen die jarig zijn krijgen in de week voor hun een verjaardag een pakketje met allerlei lekkers om te trakteren op school. Dat voorkomt dat ze door armoede nog meer in een isolement raken. Zo wordt hun verjaardag toch een feestje.

Meer weten over de voedselbank, hoe u in aanmerking komt of als u wilt doneren kijk dan op http://oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl.