Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilliger in het zonnetje

Woensdagavond 11 maart stapte wethouder Marijke van Haaren met een bos bloemen en een heerlijke taart het Rode Kruis gebouw in Borculo binnen. Niemand minder dan Gonneke de Groot werd dit keer in het zonnetje gezet. “Want Gonneke is één van die vrijwilligers waar we heel erg zuinig op moeten zijn”, vertelt Marijke.

vrijwilliger

Wethouder Marijke van Haren en Gonneke de Groot

Gonneke is duidelijk verrast als de wethouder haar overvalt met een bos bloemen en taart. “Ik doe het niet alleen! Laten we eerlijk zijn, zonder wisselwerking gebeurt er niets”, zegt Gonneke bescheiden. “Maar zonder ‘trekker’ van die wisselwerking ook niet”, vult Marijke haar aan. 

Gonneke is al ruim 13 jaar actief als vrijwilliger voor het Rode Kruis. Ze is begonnen bij de ‘verwanten informatie’ en is tegenwoordig coördinator van evenementen en opleidingen binnen het Rode Kruis Berkelland. Het ‘Rode Kruis bloed’ stroomt letterlijk door haar aderen. Ze vertelt met veel passie en liefde over haar werkzaamheden binnen het Rode Kruis. Niet alleen de werkzaamheden, maar ook het team maakt het werk zo ontzettend leuk. “We hebben zo veel lol samen”, vertelt Gonneke stralend. 

Gonneke weet altijd een positieve draai aan iets te geven. Is het geen positieve of gekke opmerking dan start ze wel een leuke activiteit. “Zo hebben we met zijn allen meegedaan aan kleiduif schieten en zijn we ook al eens als groep wezen boogschieten”, vertelt Riny van der Meer met een lach op haar gezicht. “Ze heeft het echt verdiend om in het zonnetje te worden gezet!”

Als we aan Gonneke vragen waarom ze vrijwilliger is bij het Rode Kruis hoeft ze niet lang na te denken. “Ik kan iets doen voor de samenleving. Ik kan letterlijk in de praktijk brengen wie ik ben. Wat er ook is ik zal altijd de proberen te helpen door de juiste hulp te bieden”, vertelt Gonneke vol passie. “Voel jij deze passie ook? Meld je dan aan bij het Rode Kruis als vrijwilliger”, roept Gonneke de kijkers/lezers op. 

Iemand opgeven voor een verrassingsbezoek?

Van een buurvrouw die veel voor u klaar staat of actief is met het oprapen van zwerfafval tot de penningmeester van de bridgeclub: we kennen allemaal wel iemand die zich inzet voor de samenleving. Elke maand zet Voormekaar maar al te graag een inwoner in het zonnetje die goed doet voor de ander, de organisatie, de club of de vereniging. Kent u ook iemand die het verdient om eens verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort aan de deur!