Basisschoolleerlingen kunnen zich weer inschrijven voor Sjors Sportief en Sjors Creatief

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Berkelland ontvingen afgelopen week via hun school het Sjors Sportief/Creatief boekje. Op de voorkant van het boekje prijkt de tekening die de meeste stemmen ontving in de tekenwedstrijd. Deze is gemaakt door Elin Smits van de Jorisschool uit Borculo. Uit handen van wethouder Anjo Bosman ontving ze vorige week haar prijs.

Sjors sportief uitreiking prijs

De tekening van Elin bevat allemaal elementen van verschillende sporten en activiteiten, die bij elkaar in een mooie glazen kom bij elkaar komen. Eigenlijk net als Sjors Sportief /Creatief.
Op www.sjorssportief.nl staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (gratis of tegen een kennismakingstarief) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente!
Kinderen hoeven niet direct lid te worden van een vereniging, maar kunnen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis maken met een activiteit.

Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich inschrijven voor alle sportieve én creatieve activiteiten via www.sjorssportief.nl. Er zijn meer dan 80 activiteiten, zoals atletiek, handboogschieten, judo, turnen, scouting en rolstoeltennis. Maar ook boetseren, knutselen, fotografie, muziek maken, robots programmeren en theater. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door. Het aanbod wordt ook het hele jaar door uitgebreid.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Berkelland hiervoor inzet.
Muziek & KunstWijs, Sport Federatie Berkelland, Beweegwijs, de Bibliotheek Oost-Achterhoek en de gemeente hebben zoveel mogelijke partijen in de gemeente opgeroepen om hun aanbod op dit platform in te vullen. Daar is heel goed op gereageerd! Op www.sjorssportief.nl wordt het aanbod telkens weer aangevuld.