Stemmen in andere gemeente

Bent u op de dag van de verkiezing niet in uw eigen gemeente maar ergens anders in Nederland? Op Bonaire, Sint Eustatius, Saba? Dan kunt u toch uw stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. U kunt uw stempas omzetten in een kiezerspas. Kijk voor de stemlocaties op de website van de gemeente waar u uw stem wilt uitbrengen.

Rode potloodjes in een hand

Wat moet u hiervoor doen?

Om een kiezerspas te kunnen aanvragen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

• U bent achttien jaar of ouder.
  • U moet op 1 februari 2021 in de gemeente Berkelland wonen en in de Berkellandse gemeentelijke basisadministratie geregistreerd staan.
  • U bent niet uitgesloten van kiesrecht.
  • U hebt geen verzoek ingediend om bij volmacht of per brief te stemmen.

Schriftelijk aanvragen tot uiterlijk 12 maart 2021

U kunt de kiezerspas tot uiterlijk 12 maart 2021 17.00 uur schriftelijk of digitaal met DigiD aanvragen. Meer informatie over schriftelijk aanvragen.

Mondeling aanvragen tot uiterlijk 12 maart 2021 17.00 uur

U kunt een kiezerspas mondeling aanvragen ná ontvangst van de stempas tot uiterlijk vrijdag 12 maart 2021. Daarvoor moet u persoonlijk naar de Publiekswinkel in Borculo komen. Zorg dan dat u uw stempas en een geldig legitimatiebewijs bij u hebt. Maak hiervoor eerst een afspraak.

Gelet op de situatie rond covid-19 vragen wij u alleen naar het gemeentehuis te komen, wanneer u op geen andere wijze een kiezerspas kan aanvragen.

Heeft u nog vragen?

Bel gerust als u nog vragen hebt over de kiezerspas: 0545-250 250.