Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Onderscheidingen

Koninklijke onderscheidingen

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u hem of haar daarvoor voordragen. Die persoon moet bijzondere verdiensten voor de samenleving hebben of hebben gehad.

Onderscheiding voor actieve vrijwilligers

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Houdt u er dan rekening mee dat deze persoon nog als vrijwilliger actief moet zijn of op de Lintjesregen rond Koningsdag hoogstens sinds één jaar mag zijn gestopt.

Lintje Koningsdag 2019 uiterlijk 15 mei 2018 aanvragen

Aanvragen voor onderscheidingen uit te reiken op Koningsdag 2019 moeten uiterlijk op 15 mei 2018 ingediend zijn.

Andere gelegenheid?

Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, zoals een jubileum of een afscheid, dan moet de aanvraag zeker zes maanden voor die datum zijn ingediend.

Onderscheiding aanvragen? Neem eerst contact op met de gemeente

Voordat u een aanvraag indient is het verstandig om contact op te nemen met de afdeling Publiekswinkel. Caroline Geverink en Maureen Arentsen kunnen u vertellen welke informatie zij nodig hebben om te kunnen beoordelen of de verdiensten groot genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen.

Overige onderscheidingen

Naast de Koninklijke onderscheidingen kunt u ook bij hen terecht voor informatie over het predicaat Hofleverancier, het predicaat Koninklijk, de Koninklijke Erepenning, de gemeentelijke onderscheidingen, de Penning voor Menslievend Hulpbetoon, het Carnegie Heldenfonds en de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.