Straatverlichting

Wie is er verantwoordelijk voor de openbare straatverlichting?

Dit is afhankelijk van de plek, ook de provincie Gelderland en Woningbouwcoöperaties hebben openbare verlichting langs wegen en paden. De gemeente is verantwoordelijk voor het bovengrondse deel van de openbare verlichting. Netbeheerder Liander is verantwoordelijk voor het ondergrondse deel. Meldingen die niet voor de gemeente Berkelland zijn sturen we door naar de desbetreffende beheerder.

Waar en hoe kan ik melden als er een enkele lamp van een lantaarnpaal stuk is?

U kunt defecte straatverlichting 7 dagen per week, 24 uur per dag melden via het formulier melding openbare ruimte.
Vermeld de plaats zo nauwkeurig mogelijk, als het kan met het mastnummer van de lantaarnpaal. U vindt dit mastnummer op ooghoogte op de lantaarnpaal.
U kunt ook bellen met 0545-250 250.

foto van lantaarnpaal

Hoelang duurt het herstel van een enkele lantaarn

Als in een straat één lantaarnpaal niet brandt, is er waarschijnlijk iets mis in het gedeelte dat in beheer en eigendom is van de gemeente. De gemeente heeft hiervoor een onderhoudscontract met een aannemer. Binnen 5 werkdagen zijn ze ter plaatse om de storing te verhelpen.  Als het een kapotte lantaarnpaal is bij een verkeersgevaarlijke situatie, dan wordt dit zo snel mogelijk opgelost.

Hoelang duurt het herstel van een storing in een hele straat of wijk

Als in een straat of meer straten alle lantaarnpalen niet branden, is er waarschijnlijk iets mis met een zekering in een transformatorhuisje of er is een breuk in de kabel in de grond. De gemeente geeft de storing door aan Liander. Binnen een à twee dagen komt een storingsmonteur om de aard van de storing vast te stellen. Als een netzekering stuk is kan de storingsmonteur dat meteen oplossen. Als er een meetwagen moet komen om de storing in de kabel op te sporen duurt het langer. Het aantal meetwagens is beperkt en daardoor niet meteen beschikbaar. Het kan dus voorkomen dat een storing enkele dagen tot soms een paar weken duurt.

Wie moet ik bellen als de verlichting in de hele straat niet brandt

U moet de storing melden bij de gemeente (en niet bij Liander). De gemeente is altijd te bereiken via 0545-250 250. ’s Avonds en in het weekend krijgt u een dienstdoende medewerker aan de lijn als u een 1 toetst in het keuzemenu.