Verkeersregelaars

Bij evenementen zijn ze langzamerhand onmisbaar. De mensen in felgekleurde hesjes die je naar een parkeerterrein zwaaien. Of even het verkeer stilzetten zodat je kunt oversteken. Vaak zijn het vrijwilligers.

We stellen hoge eisen aan de veiligheid van zowel de verkeersregelaars als de weggebruikers. We moeten ervan op aan kunnen dat de verkeersregelaar goed zijn werk doet. Daarom moeten verkeersregelaars een opleiding via internet volgen, een zogenaamde e-learning.

Na het volgen van de instructie en het afleggen van de toets krijgt de kandidaat een instructieverklaring. Ook de organisatie kan de individuele instructieverklaringen of een groslijst met geslaagde kandidaten uitprinten.

Wij maken aan de hand van de groslijst een aanstellingsbesluit voor de verkeersregelaars. Daardoor vallen de verkeersregelaars ook onder onze vrijwilligersverzekering.

Voorwaarden

Om de opleiding via internet te kunnen volgen is een toegangscode nodig. De toegangscode wordt aangevraagd door de organisator van het evenement.

Op de website www.verkeersregelaarsexamen.nl vindt u meer informatie.

Kosten

Het volgen van de opleiding via internet is gratis.

Bijzonderheden

Heeft u nog geen vergunning? Dan heeft u van ons een toestemmingsverklaring nodig, waarmee u de toegangscode kunt aanvragen.

Voor de toestemmingsverklaring hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Naam organisatie       
  • Naam evenement       
  • Datum evenement     
  • Looptijd aanstelling: 1 jaar 
  • Aantal verkeersregelaars
  • Telefoonnummer organisatie
  • Emailadres organisatie

U kunt deze gegevens mailen naar: info@gemeenteberkelland.nl

Graag vermelden dat het om een toestemmingsverklaring gaat voor verkeersregelaars gaat.

Aanvraag

Heeft u al een vergunning voor het evenement? Dan kunt u daarmee een toegangscode aanvragen voor de mensen die de opleiding gaan volgen. U kunt het regelen via de website www.verkeersregelaarsexamen.nl .