Interviews

 • Interview Tilly van den Beld: Spel(l)en met Nederlands

  13 augustus 2019

  Tilly van den Beld uit Haarlo is gepensioneerd en erg actief als vrijwilliger, onder andere als maatje voor vluchtelingen en statushouders. Als maatje maakt ze statushouders wegwijs maakt in hun dorp en helpt met kleine vragen en problemen. Het werk van maatjes is erg belangrijk en nieuwe maatjes zijn meer dan welkom. We praten erover met Tilly.

 • Interview met vrijwilligers Weggeefwinkel in Eibergen (Youtube)

  05 april 2019

  In het centrum van Eibergen opende burgemeester Van Oostrum op zaterdag 9 maart de Weggeefwinkel. Een plek waar je spullen kunt brengen en halen, maar vooral ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Het past goed in de Berkellandse aanpak om integratie te bevorderen.

 • Taalcafévrijwilliger Bennie Stegeman

  18 juli 2018

  Deze maand verraste wethouder Marijke van Haaren samen met initiatiefnemer en inwoonster Marieke Reinderink, Bennie Stegeman. Hij is coördinator en vrijwilliger van het Taalcafé in Borculo.

 • Doe het samen: Eritrese Eibergenaar Musie Sium

  04 mei 2017

  Dit keer aandacht voor… Musie Sium uit Eibergen en zijn initiatief voor betere integratie van Eritrese statushouders in Berkelland.

 • Liefde heeft geen taal nodig

  10 februari 2017

  Nour Fayad is uit Syrië gevlucht en woont sinds 1 juli 2015 in Borculo. Hij maakte het volgende verhaal met behulp van mede-inwoner uit Borculo, André Kuijpers.

 • Bert Westhuis uit Eibergen: “Ik ben maatje van nieuwe inwoners uit Eritrea en Iran”

  30 september 2016

  Word jij ook maatje van statushouders in Eibergen of een andere kern?

 • Interview met Luwam, minderjarige vluchteling uit Eritrea

  11 december 2015

  Luwam, minderjarige vluchtelinge uit Eritrea in Borculo.

  De afgelopen weken hebben we aandacht besteed aan vluchtelingen in Berkelland. Aan Nawzad Wali en zijn familie, aan hun buren Lenny en Piet van der Giessen, aan de woonruimtezoekers voor vergunninghouders Gerard Rupert en Susanne Bomer, aan Frits Büdgen als locatiemanager van de Leo Campus. Aan Willemijn van den Boom, Olga Niessen en Shirin Azmi Al Ani als betrokkenen bij het vrijwilligerswerk. Deze week praten we met Luwam, één van de alleenstaande minderjarige vluchtelingen van Leo Campus Borculo. Deel 6 van de serie ”Geef ze een gezicht”.

 • Buren van familie Wali

  09 oktober 2015

  Een portret van Lenny en Piet van der Giessen uit Eibergen. Zij zijn de buren van Nawzad en Dilsoz Wali, vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

 • Portret Nawzad Wali

  25 september 2015

  Portret van Eibergenaar Nawzad Wali, een vluchteling uit Irak
  Nawzad Wali:“Nederland heeft mij geholpen. Nu wil ik Nederland helpen”