Dementievriendelijk Berkelland

1 op de 5 Nederlanders krijgt vroeg of laat te maken met dementie. Bij dementie ontstaan problemen met het geheugen, het spreken, het begrijpen, het herkennen en met het mee kunnen doen. Ook het gedrag en de persoonlijkheid kunnen veranderen.

tegel

Dementie is een ziekte die zich vaak langzaam ontwikkelt. Dit betekent dan ook dat als je dementie hebt, je niet gelijk opgenomen hoeft te worden. Meestal kun je met dementie nog een hele tijd thuis blijven wonen. Mensen met dementie kunnen zich de eerste periode vaak prima redden, maar hebben gewoon net een beetje meer hulp, tijd of aandacht nodig. Ook in de praktijk blijkt dat mensen die lijden aan een vorm van dementie en ook hun mantelzorgers zelf graag zo lang mogelijk thuis en in hun vertrouwde omgeving willen wonen.

Dementievriendelijk Berkelland

Er ligt een gezamenlijke uitdaging om met elkaar er voor te zorgen dat mensen met dementie en hun naasten zo prettig mogelijk kunnen blijven wonen in Berkelland. Samen met ondernemers, organisaties en inwoners willen we ons daarvoor inzetten.

Op deze pagina hebben we alle informatie over dementie in Berkelland samen gebracht. U leest en leert:

Heeft u vragen, mist u informatie of heeft u tips hoe we met elkaar kunnen werken aan een dementievriendelijk Berkelland? Neemt u dan contact op met Tine Bouwman, projectleider dementie van de gemeente Berkelland. Zij is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente: 0545 - 250 250. Voor vragen over zorg en ondersteuning rond dementie neemt u contact op met Voormekaar: 0545 - 250 300.