Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Omgaan met dementie

Samen met ondernemers, organisaties en inwoners werkt de gemeente Berkelland aan een samenleving waarin er plaats is voor dementie. Wilt u hier ook uw steentje aan bijdragen? Dat kan al door het volgen van een (online) training. U krijgt in deze training van 15 minuten praktische tips hoe u dementie kunt herkennen en u leert hoe u iemand met dementie kunt benaderen.

training

Hoe volgt u een online training?

  • Ga naar samendementievriendelijk.nl/berkelland.
  • Klik op de training die u wilt volgen en vul uw gegevens in.
  • U ontvangt dan een e-mail met een link naar de online training en leert gelijk meer over dementie.

Training ‘Goed omgaan met dementie’, verzorgd door Samen dementievriendelijk

Naast een online training is het ook mogelijk om mee te doen aan een uitgebreide training van 1 middag (2,5 uur). Deze training is bedoeld voor vrijwilligers, politie, brandweer of andere professionals die meer willen weten hoe zij het beste om kunnen gaan met inwoners met dementie. In deze interactieve training leert u meer over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Vervolgens ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. De training wordt een aantal keer per jaar georganiseerd. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan contact op met Tine Bouwman, projectleider dementie van de gemeente Berkelland via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 0545 - 250 250.

Hulpmiddelen

Er zijn allerlei hulpmiddelen die het leven voor mensen met dementie en hun naasten wat eenvoudiger en prettiger maken.
Kijk voor de mogelijkheden eens op een van de volgende websites:

  • www.dementie-winkel.nl/
  • www.zorgvoorbeter.nl/nieuws/test-gps-dementie
  • www.vilans.nl/producten/infographic-technologie-dementie-thuis

Andere online cursussen omgaan met dementie voor mantelzorgers

Via het internet worden nog meer korte cursussen over het omgaan met dementie aangeboden. Kijk op www.dementie.nl voor een overzicht.
De Online training omgaan met veranderend gedrag op dementie.nl leert je omgaan met het veranderende gedrag van een naaste met dementie. Denk aan agressief, afhankelijk, achterdochtig of bijvoorbeeld onrustig of verbloemend gedrag. Iedere training bestaat uit een video en een aantal vragen. De training helpt je om het veranderende gedrag van je naaste te begrijpen en geeft tips om er beter mee om te gaan.
Dementie Online is een internetcursus van vijf lessen met persoonlijke begeleiding en feedback van een persoonlijke coach ‘op afstand’. Je krijgt praktische tips en handvatten, die zijn toegespitst op je persoonlijke situatie. De lessen gaan onder meer over omgaan met de ziekte en probleemgedrag, zorg voor jezelf en het ombuigen van gedachtes die je niet verder helpen. De cursus wordt vergoed door de sommige zorgverzekeraars. 
Dichter bij dementie is een online cursus die zich richt op het begrijpen van het gedrag van mensen met dementie. Waarom gedragen zij zich zoals ze dat doen? In de online cursus leer je dit beter te begrijpen ontvang je praktische omgangstips. Aan deze cursus zijn kosten verbonden.
Via MAX Vandaag kunt u gratis de online cursus Omgaan met dementie volgen. In deze cursus geeft een verpleegkundig consulent praktische tips voor mantelzorgers. Filmpjes met nagespeelde situaties geven een goed beeld van de dagelijkse werkelijkheid van mensen met de ziekte van Alzheimer.