Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Huiselijk geweld en mishandeling

Huiselijk geweld, seksueel geweld en ouderen- en kindermishandeling komt vaker voor dan u denkt. Het is een groot maatschappelijk probleem dat veel verdriet en pijn veroorzaakt. Samen moeten we hier wat tegen doen.

Direct gevaar

Loopt de situatie uit de hand en is het niet meer veilig? Bij spoed belt u met 112!

Neem contact op met Veilig Thuis

Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur (anoniem) chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800 – 20 00. Dit telefoonnummer voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Codewoord ‘Masker 19’

Is het niet veilig om te bellen? Ga dan naar de apotheek en noem het codewoord ‘Masker 19’. De mensen bij de apotheek brengen u in contact met hulpverleners. Als u samen met uw partner de apotheek bezoekt neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis.

U kunt ook terecht bij Voormekaar.

Voormekaar

Voormekaar is er voor alle vragen over wonen, geld, werk, gezin, relaties, zorg, eenzaamheid of psychische problemen. Wij denken mee, geven advies of bieden ondersteuning.

  • Doe altijd aangifte bij de politie! Wilt u liever niet uw naam geven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 70 00.
  • SAFE is er voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld door hun partner.
  • Mannenmishandeling.nl is er voor mannen die het slachtoffer zijn van mishandeling. Informatie, hulp en steun vindt u op de websites.

Neem contact op met de politie. Wilt u liever anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. U kunt bellen (0800 – 7000) of online uw melding doorgeven.

Denkt u dat een kind of oudere wordt mishandeld? Op de website Ik vermoed huiselijk geweld leest u hoe u het kind of de oudere kunt helpen.

Ook kunt u contact opnemen met Veilig Thuis. Dit kan ook anoniem. Zij geven u advies en helpen u verder.

Bespreek het met uw huisarts. U kunt ook bellen of mailen met Voormekaar van de gemeente. Zij weten waar u hulp kunt krijgen. Of bel voor hulp en advies met Veilig Thuis. U hoeft uw naam niet te noemen.